Archives

LIRAC – Domaine Lafond – Roc-Epine BIO 2018 – PROMOTIE

Lirac ligt vlak naast Châteauneuf en de bodem heeft er dezelfde geologische kenmerken als Châteauneuf-du-Pape.

De grond is bezaaid met dikke ronde keien die overdag de warmte opslaan en ’s nachts deze warmte laat vrijkomen.

De zomers zijn er heel warm, en de Mistralwind verjaagt de vochtigheid; het klimaat is ideaal voor de wijnbouw.

Voor deze rode Lirac worden 2 druivenrassen gebruikt: Syrah en Grenache.

De oogst gebeurt manueel, en er wordt veel aandacht besteed aan de selectie van de druiven. Alleen de allerbeste druiven worden gebruikt.

Na de gisting wordt 1/3 van de oogst bewaard op eikenhouten vaten, de rest in inoxvaten.

Donkerrode, paarse kleur. Aroma’s van rood en zwart fruit zijn dominant. Volle, zachte en kruidige toetsen.

Verrassend lange afdronk. Kortom een edele Rhônewijn.

U kan er nu reeds van genieten, maar u mag gerust enkele flessen 6 jaar of langer nog in uw kelder opslaan.

CHÂTEAU ROCHECOLOMBE – Côtes du Rhône Viognier BIO 2019 – PROMOTIE

De familie Herberigs, uit Oudenaarde, bezit sedert 1925 dit mooie wijndomein (24 ha) in Bourg-Saint-Andéol. Aan het roer staat nu de 4de generatie: het sympathieke koppel Jessy en Roland.

Hun passie voor de wijn is groot en de kwaliteit die ze produceren is indrukwekkend. Ze sparen dan ook kosten noch moeite om kwaliteit na te streven. Zowel in de wijngaard als in de kelder werd er zwaar geïnvesteerd.

Deze biowijn wordt gemaakt met respect voor traditie: er worden geen onkruidverdelgers gebruikt, noch insecticiden.

De oogst gebeurt volledig manueel om de beste selectie van de druiven te waarborgen.

Deze witte Rochecolombe wordt gemaakt van één enkele druif : de Viognier.

Om de aroma’s en de finesse van de wijn te vrijwaren wordt hij niet gefilterd.

De kleur is goudgeel met een groene schijn. De uitgesproken neus doet vooral denken aan bloemenaroma’s. Ook de mond is barstensvol aroma’s, vooral witte perziken en groene appels.

Een aangename frisse wijn die u mag inschenken als aperitief, bij diverse visgerechten, of heel zeker ook met een kaasraclette.

Château Rochecolombe – Côtes du Rhône – Bio

De familie Herberigs, uit Oudenaarde, bezit sedert 1925 dit mooie wijndomein (24 ha) in Bourg-Saint-Andéol. Aan het roer staat nu de 4de generatie.

Hun passie voor de wijn is groot en de kwaliteit die ze produceren is indrukwekkend. Ze sparen dan ook kosten noch moeite om kwaliteit na te streven. Zowel in de wijngaard als in de kelder werd er zwaar geïnvesteerd.

Deze biowijn wordt gemaakt met respect voor traditie: er worden geen onkruidverdelgers gebruikt, noch insecticiden. De oogst gebeurt volledig manueel om de beste selectie van de druiven te waarborgen.

De samenstelling van de druiven is 40% Syrah en 60% Grenache, de druivenstokken zijn ouder dan 50 jaar ! (opbrengst: 40 hl per hectare).

Om de aroma’s en de finesse van de wijn te vrijwaren wordt hij niet gefilterd. Het rijpe fruit domineert met indrukwekkende kruidige toetsen. De soepele aanzet wordt gevolgd door een mond barstensvol fruit en de finale getuigt van fraaie tannines.

Schenk deze bijzondere wijn bij rood vlees en wild of de meeste kazen.

Vacqueyras – Domaine du Terme

  • Vacqueras bevindt zich op korte afstand, ten Noordoosten van Châteauneuf-du-Pape, en het ontpopte zich de laatste jaren tot een potentiële rivaal van de wijnen uit Châteauneuf.
  • De grond is er bezaaid met dikke ronde keien die overdag de warmte opslaan en ’s nachts deze warmte laten vrijkomen.
  • De zomers zijn er heel warm, en de Mistralwind verjaagt de vochtigheid; het klimaat is ideaal voor de wijnbouw.
  • De samenstelling van deze Vacqueras is Grenache en, Syrah. De wijnstokken zijn ruim 50 jaar oud.
  • Er wordt veel aandacht besteed aan de selectie van de druiven. Alleen de allerbeste druiven worden gebruikt.
  • De wijn is donkerpaars en heeft intense aroma’s van frambozen en aardbeien, ook kruidige toetsen en een vleugje tabak komen aan bod.
  • Deze intense wijn biedt in de mond een mooi evenwicht, een goede concentratie en een krachtige, minerale afdronk.
  • Nu genieten, of nog enkele jaren in de kelder opslaan kan ook.

Mas d’Escalin – Rouge – Grignan-Les-Adhemar

Baron d’Escalin is een jong bedrijf, geleid door gepassioneerde mensen. In 2010 kochten Andrée Moliter en Michel Verspeelt een wijngaard van 180 ha ten Zuiden van Montélimar.

Ook deze wijn combineert de kwaliteiten van Grenache 70% en Syrah 30%. De stokken groeien op een aanslibbodem met rolkeien.

De wijn wordt gemaakt met respect voor traditie: er worden geen onkruidverdelgers gebruikt, noch insecticiden. De oogst gebeurt volledig manueel om de beste selectie van de druiven te waarborgen.

Om de aroma’s en de finesse van de wijn te vrijwaren wordt hij niet gefilterd. Het rijpe fruit domineert met indrukwekkende kruidige toetsen. De soepele aanzet wordt gevolgd door een mond barstensvol fruit en de finale getuigt van fraaie tannines.