Archives

CHEVERNY – Domaine du Salvard – Rouge 2019

De Appellation Cheverny ligt aan de Loire dichtbij de stad Blois. In deze streek is het vooral de Sauvignon Blancdruif die domineert.

Maar er wordt ook rode wijn geproduceerd, heel goede zelfs.

Met deze rode wijn van van 70 % Pinot Noir, 25 % Gamay, en 5%  Malbec,  produceert Monsieur Delaille een subtiele rode wijn met veel mineraliteit, en fraîcheur.

Rode Loirewijnen hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur, maar wel aantrekkelijke aroma’s.

Ook kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid heeft deze fles potentieel om enkele jaren te verouderen.

Mag ook fris worden gedronken.

 

DESTINÉA – Sauvignon Blanc – Val de la Loire – Joseph Mellot – TIJDELIJK UIT VOORRAAD

Dit is werkelijk een prachtige wijn voor een zeer bescheiden prijs. Bovendien heeft hij de hoogste onderscheiding gekregen in de vorige editie van de “Guide Hachette”.

Een jeugdige strogele kleur, helder en fonkelend.

Aroma’s van citrusvruchten en pompelmoes.

In de mond is deze wijn evenwichtig en met alle kenmerken van de Sauvignon.  Een perfect droge en minerale afdronk, zo typisch voor de Loirewijnen.

 

CHEVERNY – Domaine du Salvard Blanc 2019 – PROMOTIE

De Appellation Cheverny ligt aan de Loire dichtbij de stad Blois. In deze streek is het vooral de Sauvignon Blancdruif die domineert.

Deze wijn vormt hierop echter een uitzondering want hij is gemaakt van de Sauvignondruif (84%) én van de Chardonnaydruif (16%), wat eigenlijk ongewoon is.

Deze Cheverny hult zich in een briljant kleedje met groene accenten. De aroma’s zijn krachtig en elegant, vooral de citrusvruchten domineren in de neus.

In de mond is hij levendig, fris en heel fruitig, met een mooie evenwichtige vettigheid.

Fris opdienen met gerookte vis, schaaldieren, geitenkaas of asperges.

Sublieme wijn. Coup de Coeur in de Guide Hachette!