Archives

Eghemon Passimiento – Nero d’Avola & Frappato – Sicilia

Passimiento verwijst naar de traditionele vinificatietechniek « appassimento » die men toepast bij het maken van Amarone-wijnen.

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de “appasimento” methode genoemd.

De druiven moeten perfect rijp en gezond zijn als ze worden geselecteerd tijdens de manuele pluk.

De wijn wordt gemaakt van Nero d’Avola en Frappato druiven.

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur,

in het boeket kruidige toetsen, zwarte kersen en pruimencompote.

Fijn en fluwelig in de mond, met ronde maar stevige tannines.

Om van te genieten zonder maaltijd, maar past uitstekend bij stoverij en aziatische gerechten.

HARMONIUM – Nero d’Avola – Firriato (rood) 2013

Een intens inktzwarte rode wijn uit Sicilië.

Enkel de allerbeste druiven werden manueel geoogst om vervolgens gevinifieerd te worden als een evenwichtige, krachtige en complexe wijn.

Deze 100% Nero d’Avola heeft geconcentreerde aroma’s van pruimen en zwarte bes, maar tevens ook van terroir, cacao, kruidnagel en vanille.

Krachtige aanzet met brede mondvulling en complexe lange afdronk. 10 maanden vatrijping op Franse barriques ondersteunen en vervolledigen de wijn.

Een echt gastronomisch product !

Opdienen bij geroosterd of gegrild vlees, wild en sterke kazen

 

ETNA ROSSO – Firriato (rood) 2018

Alleen een buitengewoon terroir, op de flanken van de grootste actieve vulkaan van Europa, kan zo een verfijnde aristocratische wijn voortbrengen.

De samenstelling is origineel:  80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio.

De wijngaard groeit op de zwarte zandbodem op de hellingen van de Etna (600 m hoogte).

Dé habitat bij uitstek, voor deze 2 druivenrassen.

Al heel lang zijn wij onder de indruk van de mogelijkheden van de Etnawijnen, met hun hoge frisheid, elegantie, verfijning en hoge mineraliteit.

SANTAGOSTINO Nero d’Avola & Syrah – Firriato (rood) 2014

50 % Nero d’Avola & 50 % Syrah

 Traditionele vinificatie in temperatuur gecontroleerde cuves gevolgd door een malolactische gisting en een lagering van 8 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Dieprode wijn met mooie noties van rijp, rood fruit (kers en aardbei) met kruidige aroma’s van kaneel en drop.

Zachte en elegante taninnes een mooie warme en lange afdronk.

Ideaal op dronk vandaag.

ALTAVILLA DELLA CORTE – Grillo – Firriato (wit) 2019

Onbekend is onbemind; maar Sicilië is in opmars.

Typisch voor de regio is het gebruik van eigen druivensoorten die menig wijnliefhebber bekoren.

De Grillo is hier een schoolvoorbeeld van.

Grillo is een inheems druivenras, uit het Westen van Sicilië, de streek rond Trapani. Voor velen de meest nobele witte druif van het eiland.

Een strogele wijn met een lichtgroene schijn.

Aroma’s van bloesem, mandarines, pompelmoes, amandelen, zomers fruit en abrikoos.

Ronde wijn met lange finale en een minerale toets afkomstig van de vulkanische ondergrond.

CHIARAMONTE – Nero d’Avola – Firriato (rood) 2017 – PROMOTIE

100% Nero d’Avola, de Siciliaanse druif bij uitstek.

Mooie, dieppaarse intense kleur, zeer aromatische neus van zwart fruit, drop en kruiden met florale tinten.

Mooie balans in de mond: vol complex evenwicht tussen tannine en zuren. Een zeer mooie wijn.

Beste rode Siciliaanse wijn voor Decanter: *****.

BRANCIFORTI – Dei Bordonaro – Nero d’Avola – Firriato (rood) 2019

Onbekend is onbemind; maar Sicilië is in opmars.

Typisch voor de regio is het gebruik van eigen druivensoorten die menig wijnliefhebber bekoren.

 100% Nero d’Avola, de Siciliaanse druif bij uitstek.

Mooie, dieppaarse intense kleur, zeer aromatische neus van zwart fruit, drop en kruiden met florale tinten.

Mooie balans in de mond: vol complex evenwicht tussen tannine en zuren. Een zeer mooie wijn.

Firriato werd enkele jaren terug uitgeroepen tot het beste wijnhuis van Italië door een vakjury.

De meeste van hun wijngaarden liggen rond Trapani, een prachtig barok stadje ten Westen van Sicilië