Archives

VALDELAPINTA – Verdejo de Rueda 2019

Valdelapinta es un vino blanco fruto del perfecto equilibrio entre la más selecta producción de uvas y de una tierra noble, ligera y pedregosa como es la de la DO Rueda.

Cava Palau – Método Tradicional – brut – PROMOTIE

Type Mousserende Wijnen
Land Spanje
Streek Pénédès
De klassieke Cava. Gemaakt van de Macabeo en Xarel-lo druiven. Zacht, rijk en elegant droog. De tweede gisting op de fles en 15 maanden rijping zorgen voor een subtiel sprankelende mousse.
Perfect als aperitief of als begeleider van licht wit vlees, verse visschotels of pasta’s.

Bodegas ONTAÑÓN – Rioja – Tempranillo Blanco 2019 – PROMOTIE

De Tempranillo Blanco is een nieuwe druif, ontstaan door een spontane mutatie van de rode Tempranillo in een wijngaard van de Rioja.

De wijn die deze nieuwe druif voortbrengt is uniek, met uitgesproken aroma’s van tropisch fruit en bananen, appel, citrusvruchten, maar ook met elegante florale toetsen.

In de mond vol en rond met een mooie frisse toets.

Tempranillo blanco is een natuurlijke variant op de bekende rode Tempranillo en staat symbool voor een

nieuwe generatie Riojawijnen die staan te trappelen om ontdekt te worden.

Ideaal bij visgerechten en als aperitief.

 

ALTOS DE ONTAÑON – Crianza – Ribera del Duero 2015

Ontañon heeft sedert een twintigtal jaren een kleine wijngaard in het gebied “Ribera del Duero”, dichtbij het stadje Sotillo.

In dit gebied produceert de Tempranillo-druif een heel andere wijn dan in de Rioja.

Het klimaat is hier veel continentaler, gekenmerkt door koude winters, warme zomers, en vooral extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

De 40 jaar oude wijngaard ligt op 850 meter hoogte.

De druif is 100% Tempranillo.

12 maanden lagering op vat (Frans en Amerikaanse eik) en 12 maanden op fles. In de neus veel rood fruit met toetsen van terroir en toast. Mondvullend en vlezig met delicate tannines en een lange afdronk.

Heerlijk donkere intense wijn met aroma’s van rijp fruit, veel mineraliteit, aardse toetsen (terroir) en een mooie aciditeit. Vol en krachtig, geraffineerd en lang bewaarpotentieel.

QUIRUS – Rioja Alta – Tempranillo – Crianza

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Heerlijk rode wijn met aroma’s van rijp fruit, koffie en een minerale toets. Vol en krachtig toch heel geraffineerd met rijp rood fruit, pruimen en subtiele houttoetsen.
Rioja Alta Crianza genoot een rijping van 12 tot 16 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Een erg geliefde Rioja door zijn mondvullend maar toch zacht karakter.

Vleesgerechten zoals steak, lam, kalfsvlees combineren heel mooi bij deze wijn. Ook een typische Spaanse paëlla is hier heel lekker bij.

QUIRUS – Rioja Alta – Blanco

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Samenstelling : Viura, verdejo en chardonnay.

Vinification: Cold materation to obtain the desired finest aromas from the skins, softly pressed, clarification and cold fermentation of the clear must.

Tasting notes: Pale yellow and green shades with golden glints. Clean and elegant on the nose with aromas of tropical fruit and floral hints.
On the palate fresh, fruity balanced and pleasant. Long and persistent.

Serving temperature: 8-10 ºC.

QUIRUS – Rioja Alta – Rosado

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Een prachtige, moderne rosé uit de Riojastreek van een familiaal bedrijf.

Grape variety: Tempranillo and Garnacha.

Vinification: Cold maceration to obtain the desired colour and finest aromas from the skins followed by the traditional method of running off the clear free-run juice. Cold fermentation of the clear must.

Tasting notes: Clear bright strawberry colour. Clean and bright aromas of fresh red fruit with elegant floral hints. On the palate fresh, fruity balanced and pleasant.

Serving temperature: 8-10 ºC.

SERRA DA ESTRELA – Albariño – Rias Baixas 2019 – PROMOTIE

Deze mooie wijn is intens en aromatisch. De wijnstreek Rías Baixas staat bekend om haar albariñodruif die een aantal van de beste witte wijnen ter wereld oplevert.

Het gebied is gelegen in het noordwesten van Spanje waar het koele klimaat ervoor zorgt dat de zuren in de wijn bewaard blijven. In combinatie met de schrale bodem resulteert dit in intense en aromatische witte wijnen met een unieke frisheid.

Deze lichtgele wijn met groene reflecties glinstert in het glas. Zijn neus wordt gedragen door abrikozen, peren en rijpe exotische vruchten met een zweem van citroen en bloesems. In de mond worden deze aroma’s versterkt door frisse zuren.

Een lichtvoetige witte wijn met een verrassend intense smaak. Te combineren met schaaldieren, sushi’s en uiteraard uitstekend als aperitief.

NEKEAS Cepa por Cepa – Garnacha – Navarra

A few years ago, we discovered that we had a true treasure in the Valley of Nekeas.
The dwarf oak woods in the upper regions of the valley concealed small areas of
Garnacha vines more than 60 years old.
Although the age of the vines was a strong point, this was not the greatest virtue of
the find. The worth of the vines was in the special type of grape that they provided.
The bunches were small and extremely loose, with well sunned, well aired, small
fruit. They were the result of years and years of selection based on the experience
of vine growers who knew nothing of DNA, but did know what kind of grape
matured well in this climate of ours, at times so harsh.
So we decided to do the same as they had done and selected the vines we believed
the best adapted, and reproduced them by grafting them onto other vines.

“Cepa x cepa” means “vine by vine” and that is how we worked.
We are now proud to have rescued an invaluable genetic gem which could
otherwise have been lost for ever.
Varietal content:
100% Garnacha
Alcoholic fermentation at a maximum temperature of 25ºC and maceration for a
total of 15 days, 7 of which are cold soak.
Malolactic fermentation.

Bodegas ONTAÑÓN Rioja – Rosé – Clarete 2019

De CLARETE is een rosé die typisch is voor de Riojastreek, en die u nergens elders in Spanje zal aantreffen.

In tegenstelling tot de meeste rosés wordt de Clarete gevinifieerd als een rode wijn, met een kort schilcontact tijdens de gisting.

Gewoonlijk is het een blend van Viura (witte druif) en naar keuze de Tempranillo of Garnacha als rode druif.

Deze rosé is zeer floraal, licht en heel zuiver in de mond.

Een heel frisse rosé, ideaal om tapas te vergezellen, bij  zomerse gerechten of als aperitief.

Druiven:
75% Viura & 25% Tempranillo

Bodegas ONTAÑÓN Rioja Reserva 2010

Dieprode wijn complexe aroma’s van frambozen en chocolade. In de mond rijp rood fruit met een getoaste nasmaak.

Deze wijn heeft 24 maanden lagering op eikenhouten vaten (Franse en Amerikaanse eik), en nadien nog een rijping van 24 maanden op fles. 

Druiven:
95% Tempranillo en 5% Garnacha Vielles Vignes.

Ideale metgezel van wild, geroosterd vlees en kaas met een uitgesproken karakter.

Bodegas ONTAÑÓN ANTOLOGIA Crianza – Rioja 2016 – PROMOTIE

De Antologia is een van de topwijnen van het huis Ontañon, ze slagen er hier in om op een perfecte wijze de traditie en de moderne productietechnieken te combineren.

De druivenstokken die hier gebruikt worden zijn de oudste van het domein, ouder dan 50 jaar.

De samenstelling is :Tempranillo (75 %)  Graciano (15 %)  Garnacha (10 %)

De druiven worden ’s morgens heel vroeg met de hand geplukt. Daarna volgt een uiterst strenge selectie, en een heel zachte persing om de allerbeste kwaliteit te garanderen. Men zoekt naar de maximale expressie van de druif en de “terroir”.

Elke fles is genummerd en wordt aangeboden in houten kistjes.

Clos Mont Blanc Macabeu & Chardonnay Catalunya

Clos Mont Blanc, een uiterst modern en vooruitstrevend wijnbedrijf, ligt nabij Barbera De La Conca, ten Westen van Barcelona.

Elegant frisse wijn met mooie aciditeit van de Macabeu-druif en lichte volheid van de Chardonnay.

Toetsen van groene appel, limoen en licht kruidige citrusvruchten.

Ideaal bij dagelijkse gerechten, salades, pasta, of als aperitief.

Clos Mont Blanc Tempranillo Catalunya

Clos Mont Blanc, een uiterst modern en vooruitstrevend wijnbedrijf, ligt nabij Barbera De La Conca, ten Westen van Barcelona.

Intense en vlotte wijn met aroma’s van rode bessen en vanille. Zacht en evenwichtig in de mond met mooi verweven tannines en een lekkere afdronk.

Ideaal bij barbecue en allerlei vleesgerechten.

Dominio de la Abadesa Verdejo Rueda 2019 – PROMOTIE

Deze topwijn uit Rueda is werkelijk het ontdekken waard.

Wij waren alleszins hééél enthousiast als we deze fantastische Verdejo voor het eerst ontdekten.

De druiven worden ‘s nachts geoogst, zodat ze koel en fris de kelders ingaan. Dit vertaalt zich in frisse en fruitige aroma’s. De gisting gebeurt op nieuwe eikenhouten vaten en op lage temperatuur, ook om de fruitigheid te bevorderen.

Kristalheldere kleur, strogeel met een groene schijn.

In de neus heel zuivere aroma’s die typisch zijn voor de Verdejo-druif. Complex, zowel kruidig als mineraal.

In de mond fris, evenwichtig, zacht en vol, heel expressief.

Ideaal als aperitief, met schaaldieren, witte vis, of pasta; ook bij wit vlees, zachte kazen en serranoham.

Bodegas ONTAÑON – Ecologica – Rioja 2017

Deze wijn is afkomstig van een wijngaard die strenge biologische normen hanteert. (viticultura ecologica)

Het perceel ligt op de hoogste hellingen van de Sierra de Yerga, niet ver van het stadje Quel.

De Ontañon Ecologica is gemaakt van 100% Tempranillo; de meest representatieve druif van de Riojastreek.

Hij veroudert 5 maanden op vaten.

Aroma’s van kersen en frambozen, gecombineerd met subtiele elementen van zoete specerijen.

Een mooi uitgebalanceerde aciditeit zorg voor een behoorlijk bewaarpotentieel.

Te combineren met vleesgerechten, varkensvlees, geroosterde kip, kaas, groentequiche  etc…

CAVA – Pupitre Rosé – Método Tradicional – brut *

Bijzonder  elegante droge rosécava uit Penedès

(ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona).

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van elegant rood fruit, mooie aciditeit. Goed droog.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissend en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre IMPERIAL – Reserva – Método Tradicional – brut *

Deze bijzondere elegante cava uit Penedès (ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona), wordt uitsluitend gemaakt met 2 druiven : Parellada en Xarel-lo.

De Reserva is de beste kwaliteit die geproduceerd wordt!

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van groene appel en citrus.

Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Aangename indrukken van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpe impressie.

 

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissen en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre – Método Tradicional – brut Nature *

Deze bijzondere elegante cava uit Penedès (ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona), wordt uitsluitend gemaakt met 2 druiven : Parellada en Xarel-lo.

De Brut Nature is de droogste kwaliteit die geproduceerd wordt. Een Cava voor kenners.

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van groene appel en citrus.

Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Aangename indrukken van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpe impressie.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissend en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre – Método Tradicional – brut

Deze bijzondere elegante cava uit Penedès

(ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona), wordt uitsluitend gemaakt met 2 druiven : Parellada en Xarel-lo.

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van groene appel en citrus.

Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Aangename indrukken van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpe impressie.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissend en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

Bodegas ONTAÑÓN – Rioja – Crianza 2017 – PROMOTIE

Wijnbeschrijving:
Heerlijk intense rode wijn met aroma’s van rijp fruit, koffie en een minerale toets. Vol en krachtig toch heel geraffineerd met rood rijp fruit, pruimen en houttoetsen.
Rioja Crianza genoot een rijping van 12 maanden in eiken vaten. Een erg geliefde Rioja door zijn mondvullend maar toch zacht karakter.

Druiven:
90% Tempranillo en 10% Garnacha Vielles Vignes

Gastronomie:
Vleesgerechten zoals steak, lam, kalfsvlees combineren heel mooi bij deze wijn. Ook een typische Spaanse paëlla is hier heel lekker bij.

Cava Mont Marçal – Gran Cuvée – brut – PROMOTIE

Type Mousserende Wijnen
Land Spanje
Streek Pénédès
Druivensoort : Chardonnay, Macabeu, en Xarell-Lo

De betere Cava. Gemaakt van 20% Chardonnay en 2 klassieke cava-druiven. (de Chardonnay heeft 4 maanden op eikenvaten mogen rijpen).

Zacht, complex, elegant en droog.  De tweede gisting op fles van 27 maanden zorgt voor een subtiel sprankelende mousse. Deze Cava scoorde 87 punten in de gids van Robert Parker.

Perfect als aperitief of als begeleider van licht wit vlees, verse visschotels of pasta’s.

Cava Mont Marçal – Reserva – brut

Type Mousserende Wijnen
Land Spanje
Streek Pénédès
Druivensoort : Chardonnay, Macabeu en Xarell-Lo

De klassieke Cava. Gemaakt van de Macabeo, Xarel-lo en 10% Chardonnay druiven. Zacht, rijk en elegant droog. De tweede gisting op de fles en 15 maanden rijping zorgen voor een subtiel sprankelende mousse.

Gastronomie

Perfect als aperitief of als begeleider van licht wit vlees, verse visschotels of pasta’s.