Archives

BARBERA d’ASTI SUPERIORE – Ca’Bianca 2017 – PROMOTIE

Ca’Bianci is het wijnhuis uit Piemonte, met 39 hectaren wijngaarden produceren ze onder andere deze heel geslaagde Barbera d’Asti Superiore.

Barbera is de meest voorkomende druif in de Piemonte, hier voelt deze druif zich in zijn nopjes.

Een intense robijnrode kleur, helder en transparant. in de neus volle aroma’s  van rijpe kersen en rode bessen, licht kruidig. In de mond een verfijnde droge smaak met frisse zuren, typerend voor de Barbera druif.

Een plezierige en evenwichtige wijn met een lange finale.

Uitstekend met wit vlees, voorgerechten, pasta, pizza.

GAVI – Ca’Bianca 2018 – PROMOTIE

Ca’Bianci is het wijnhuis uit Piemonte, met 39 hectaren wijngaarden produceren ze onder andere deze prachtige Gavi.

Cortese di Gavi (of kortweg Gavi) is de druif die gebruikt wordt voor de witte Gavi-wijnen; de oogst gebeurt manueel.  80% van de productie ondergaat een malolactische gisting, een natuurlijk proces waarbij de strakkere appelzuren worden omgezet in zachte melkzuren.  Dit geeft de wijn een zachtere en volle smaak in de mond.
Er blijven nog ruim voldoende zuren over die de wijn dragen.  Het restant van de druiven, ongeveer 20%, krijgt op zijn beurt een Franse opvoeding … een lagering op eikenhouten vaten gedurende 6 maanden.  De houtlagering geeft deze Gavi wat meer complexiteit.

De Cortese druif is eerder laag aromatisch maar heeft ruim voldoende zuren.  Dit resulteert in verfijnde en delicate wijnen.  Superlekker en democratisch van prijs.  Het kwaliteitsniveau van Gavi is alomgekend.  Aan een prijs rond de 10 euro vindt u geen betere keuze.
(behaalde 1 zwart bekertje van Gambero Rosso én 3 grappoli van Bibenda.)

Te drinken als aperitief en genieten bij lichte visgerechten.

Pinot Grigio rosé – Venezia – Torresella – PROMOTIE

Pinot Grigio is een witte druif met net genoeg kleur in z’n schil voor een lichte rosé. Zo fris als witte wijn met de fruitige smaak van rosé.

Meestal wordt er van de pinot grigio een witte wijn gemaakt, maar rosé kan ook. Dat komt doordat de schil van deze druif niet wit of lichtgroen is, maar rozerood. Als de wijnmaker de schillen in het sap laat zitten, komt er wat kleurstof uit en krijg je een lichtroze wijn als deze. Blush wine, noemen ze dat ook wel.

Hij heeft het frisse van een witte Pinot Grigio en de fruitige aroma’s van framboos en aardbei, zoals in veel rosés.

De zachte nasmaak is kenmerkend.

Torresella is de grondlegger van Pinot Grigio in Veneto. Modern bedrijf met een sterke focus op sustainability en CO2 neutraal werken.

Heerlijk als aperitief, of uiteraard bij visgerechten, en probeer hem ook eens bij een kruidig exotisch gerecht.

 

MAAL WINES Biolento – Malbec Old Vines – Mendoza (Argentinië) PROMOTIE

Een verrassend elegante Malbecwijn uit Lujan de Cuyo. Deze vallei, in het Andesgebergte, is wereldwijd bekend als één van de beste regio’s in de streek van Mendoza voor wijnbouw.

Door de hoger gelegen ligging (900 m), de koelere temperaturen, en het unieke microklimaat, is men hier in staat om wijnen te maken met een intense concentratie en een indrukwekkende elegante structuur..

De Malbecdruif is hier in zijn nopjes. Een complexe en evenwichtige wijn met een zeer goede balans en een fantastische verhouding prijs/kwaliteit. 6 maanden lagering op eikenhouten vaten ontwikkelen interessante aroma’s van tabak en koffie.

Deze wijn heet “Biolento” ter ere van de kleine en gewelddadige wezens die de wijngaard aanvallen en die de grootste uitdaging zijn voor de ecologische landbouw.
De druif is afkomstig van een wijngaard, waar meststoffen noch bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

QUIRUS – Rioja Alta – Tempranillo – Crianza – PROMOTIE

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Heerlijk rode wijn met aroma’s van rijp fruit, koffie en een minerale toets. Vol en krachtig toch heel geraffineerd met rijp rood fruit, pruimen en subtiele houttoetsen.
Rioja Alta Crianza genoot een rijping van 12 tot 16 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Een erg geliefde Rioja door zijn mondvullend maar toch zacht karakter.

Vleesgerechten zoals steak, lam, kalfsvlees combineren heel mooi bij deze wijn. Ook een typische Spaanse paëlla is hier heel lekker bij.

QUIRUS – Rioja Alta – Blanco – PROMOTIE

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Samenstelling : Viura, verdejo en chardonnay.

Vinification: Cold materation to obtain the desired finest aromas from the skins, softly pressed, clarification and cold fermentation of the clear must.

Tasting notes: Pale yellow and green shades with golden glints. Clean and elegant on the nose with aromas of tropical fruit and floral hints.
On the palate fresh, fruity balanced and pleasant. Long and persistent.

Serving temperature: 8-10 ºC.

QUIRUS – Rioja Alta – Rosado – PROMOTIE

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Een prachtige, moderne rosé uit de Riojastreek van een familiaal bedrijf.

Grape variety: Tempranillo and Garnacha.

Vinification: Cold maceration to obtain the desired colour and finest aromas from the skins followed by the traditional method of running off the clear free-run juice. Cold fermentation of the clear must.

Tasting notes: Clear bright strawberry colour. Clean and bright aromas of fresh red fruit with elegant floral hints. On the palate fresh, fruity balanced and pleasant.

Serving temperature: 8-10 ºC.

DOMAINE LALAURIE – Alliance Blanc – Coteaux de Narbonne 2018 – PROMOTIE

Felgesmaakte Alliance van Sauvignon, Chardonnay en een beetje Colombard.

Rijke expressie van citrus, aangevuld met exotisch fruit, en mooi in balans. “Coup de Coeur” in de Guide Hachette.

Lichtgele heldere kleur met groengele toetsen.

Variatie aan bloemenaroma’s: oranjebloesem, roos, meidoorn. Vervolgens duiken aroma’s op van exotische vruchten, ananas en passievrucht met een vleugje citrus. Exotisch fruit en oranjebloesem komen het meeste op het voorplan.

Druiven: 85% Sauvignon blanc, 10% Chardonnay en 5% colombard.

Ideaal als aperitief, of bij zalmcarpaccio, geitenkaas, oesters, vis met citroen of mosterdsaus.

DOMAINE LALAURIE – Alliance Rouge – Coteaux de Narbonne 2018 – PROMOTIE

Deze rode `Cuvée Alliance’ is een soepele, vlot drinkbare kwaliteitswijn die men reeds jong kan drinken. Ook hier worden weer veel verschillende druivensoorten gebruikt: 40% Marselan, 20% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot en 10% Cinsault. Ze worden allemaal apart gevinifieerd om pas daarna te worden samengevoegd. Het hele vinificatieproces is er op gericht het fruitige karakter te behouden.

Deze rode wijn is mooi  in balans en heeft ondanks zijn souplesse toch een zekere stevigheid en kracht. Best drinkt u hem op ongeveer 17 à 18 graden bij  gebakken en gebraden vleesgerechten, gevogelte of allerlei deegwaren.

OROPASSO – Originale – Biscardo – Veneto – PROMOTIE

De familie Biscardo heeft 150 jaar ervaring in de wijn.

De broers Mauricio en Martino geven vandaag de leiding aan het familiebedrijf.

Mauricio wordt ook gevraagd als consulent door bekende producenten in Italië. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke “drinkbaarheid”.

De Oropasso bestaat uit 60% Garganega en 40% Chardonnay.

De wijn heeft een strogele kleur met groene schijn.

Delicate aroma’s van bloemen en hints van citruvruchten en gele vruchten.  In de mond fris, mineraal en een uitstekende balans.

Heerlijk bij pasta, risotto, vis, schaaldieren, vit vlees en gerijpte kazen.

NEROPASSO – Originale – Biscardo – Rosso – Veneto – PROMOTIE

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de “apasimento” methode genoemd.

Dit is uniek voor de Veneto regio.

De druiven moeten perfect rijp en gezond zijn als ze worden geselecteerd tijdens de manuele pluk.

De wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet-Sauvignon druiven.

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur,

in het boeket kruidige toetsen, zwarte kersen en pruimencompote.

Fijn en fluwelig in de mond, met ronde maar stevige tannines.

Opdienen bij stoverij en aziatische gerechten.

Fabre Montmayou – Patagonia – Cabernet-Sauvignon – Barrel Selection

Hervé Fabre, is afkomstig uit Bordeaux. In het begin van de de jaren 90 trok hij naar Argentinië en hij vond er veel oude wijngaarden die nauwelijks werden onderhouden. Hij kocht er een prachtig perceel met oude Malbec-ranken van 1908. Dit was het begin van zijn wijnactiviteit in de streek van Mendoza.

10 jaar later bouwde hij een tweede wijndomein, in Patagonia, in de buurt van de Rio Negro.

De familie Fabre bezit nu 314 ha wijngaarden in Mendoza en Patagonia.

De geproduceerde wijnen zijn van de beste kwaliteit, er worden geen onkruidverdelgers gebruikt en uitsluitend natuurlijke gisten.

Een elegante en volle Cabernet-Sauvignon met aroma’s van rijp rood fruit en vanille. De wijnstokken zijn 30 jaar oud.

Te combineren met wild, rood vlees of stevige kazen.