Archives

Pinot Grigio rosé – Venezia – Torresella – PROMOTIE

Pinot Grigio is een witte druif met net genoeg kleur in z’n schil voor een lichte rosé. Zo fris als witte wijn met de fruitige smaak van rosé.

Meestal wordt er van de pinot grigio een witte wijn gemaakt, maar rosé kan ook. Dat komt doordat de schil van deze druif niet wit of lichtgroen is, maar rozerood. Als de wijnmaker de schillen in het sap laat zitten, komt er wat kleurstof uit en krijg je een lichtroze wijn als deze. Blush wine, noemen ze dat ook wel.

Hij heeft het frisse van een witte Pinot Grigio en de fruitige aroma’s van framboos en aardbei, zoals in veel rosés.

De zachte nasmaak is kenmerkend.

Torresella is de grondlegger van Pinot Grigio in Veneto. Modern bedrijf met een sterke focus op sustainability en CO2 neutraal werken.

Heerlijk als aperitief, of uiteraard bij visgerechten, en probeer hem ook eens bij een kruidig exotisch gerecht.

 

Rosé Terres de Feu – Cinsault – Pays d’Oc 2019

Rosé Terres de Feu – Cinsault – Pays d’Oc 2019

Mooie kristalheldere lichtroze frambozenkleur. Neus van kleine rode vruchten (framboos en aardbei)  en ietwat zoethout en cuberdon. Volle fruitige smaak van rode vruchten en een frisse afdronk.

Te combineren met charcuterie, slaatjes, Aziatische gerechten of uiteraard als aperitief.

ROSAPASSO – Originale – Biscardo – Rosato – Veneto – MAGNUM

De Rosapasso Rosato heeft een prachtige rosé kleur, en wordt in een unieke stijlvolle fles verkocht. De smaak is fris en erg fruitig. Kruidig met toetsen van kersen en rode bessen. Een heerlijke soepele en aangename rosé om lekker van te genieten! De druiven worden nauwelijks geperst, waardoor de most bijna uitsluitend uit sap bestaat dat vanzelf is vrijgekomen. 

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUMFLESSEN.

QUIRUS – Rioja Alta – Rosado – PROMOTIE

Quirus is het resultaat van de kennis en het vakmanschap dat de familie Quiroga de Pablo opgebouwd heeft in 6 generaties.

Een prachtige, moderne rosé uit de Riojastreek van een familiaal bedrijf.

Grape variety: Tempranillo and Garnacha.

Vinification: Cold maceration to obtain the desired colour and finest aromas from the skins followed by the traditional method of running off the clear free-run juice. Cold fermentation of the clear must.

Tasting notes: Clear bright strawberry colour. Clean and bright aromas of fresh red fruit with elegant floral hints. On the palate fresh, fruity balanced and pleasant.

Serving temperature: 8-10 ºC.

Bodegas ONTAÑÓN Rioja – Rosé – Clarete

De CLARETE is een rosé die typisch is voor de Riojastreek, en die u nergens elders in Spanje zal aantreffen.

In tegenstelling tot de meeste rosés wordt de Clarete gevinifieerd als een rode wijn, met een kort schilcontact tijdens de gisting.

Gewoonlijk is het een blend van Viura (witte druif) en naar keuze de Tempranillo of Garnacha als rode druif.

Deze rosé is zeer floraal, licht en heel zuiver in de mond.

Een heel frisse rosé, ideaal om tapas te vergezellen, bij  zomerse gerechten of als aperitief.

Druiven:
75% Viura & 25% Tempranillo

CHÂTEAU FONTARECHE – Tradition – Corbières Rosé

De wijn wordt gemaakt met respect voor traditie: er worden geen onkruidverdelgers gebruikt, noch insecticiden.

Deze frisse en droge rosé wordt gemaakt van speciaal geselecteerde percelen van het domein.

Een ronduit schitterende rosé met een prachtige voluptueuze smaak die iedereen zal kunnen bekoren.

Intense aroma’s van rood fruit (aardbeien en cassis) en een mooie kruidige afdronk. Ook in de mond domineert het rijpe fruit.

Ideaal als aperitief, bij koude schotels en zomerse gerechten, maar past eveneens uitstekend bij exotische schotels.