Archives

Cava Palau – Método Tradicional – brut

Type Mousserende Wijnen
Land Spanje
Streek Pénédès
De klassieke Cava. Gemaakt van de Macabeo en Xarel-lo druiven. Zacht, rijk en elegant droog. De tweede gisting op de fles en 15 maanden rijping zorgen voor een subtiel sprankelende mousse.
Gastronomie
Perfect als aperitief of als begeleider van licht wit vlees, verse visschotels of pasta’s.

Crémant d’Alsace – Dopff & Irion – Brut

Deze uitstekende Crémant van het eveneens uitstekende huis Dopff & Irion is licht goudgeel met fijne en aanhoudende bubbels.

De aroma’s, vooral van witte bloesem, wit fruit, appels, pêche en zelfs amandelen, zijn duidelijk aanwezig.

In de mond een levendige, frisdroge en volle Crémant met een heel mooi evenwicht.

Druivensoort : Pinot Blanc.

Opdienen rond 5 à 7° C

Als aperitief of bij zeevruchten, kan zelfs met wit vlees gecombineerd worden.

LA REVIGOURETTE – Blanc de Blancs – Méthode Traditionnelle – brut

Mooie evenwichtige en volle schuimwijn – Méthode Traditionnelle – uit het dorpje Fleurie.

“Blanc de Blancs” betekent witte wijn van witte druiven; in dit geval 100% Chardonnay.

Chardonnay staat hier borg voor volle aroma’s en verfijnde smaken.

Mooie kleine CO2 pareljes in het glas wijzen ook op de kwaliteit.

Ideaal voor wie eens wil afstappen van de Cava.

Deze bijzondere elegante schuimwijn wordt uitsluitend gemaakt met Chardonnay druiven uit de streek van Mâcon.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre Rosé – Método Tradicional – brut *

Bijzonder  elegante droge rosécava uit Penedès

(ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona).

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van elegant rood fruit, mooie aciditeit. Goed droog.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissend en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre IMPERIAL – Reserva – Método Tradicional – brut *

Deze bijzondere elegante cava uit Penedès (ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona), wordt uitsluitend gemaakt met 2 druiven : Parellada en Xarel-lo.

De Reserva is de beste kwaliteit die geproduceerd wordt!

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van groene appel en citrus.

Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Aangename indrukken van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpe impressie.

 

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissen en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre – Método Tradicional – brut Nature *

Deze bijzondere elegante cava uit Penedès (ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona), wordt uitsluitend gemaakt met 2 druiven : Parellada en Xarel-lo.

De Brut Nature is de droogste kwaliteit die geproduceerd wordt. Een Cava voor kenners.

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van groene appel en citrus.

Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Aangename indrukken van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpe impressie.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissend en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

CAVA – Pupitre – Método Tradicional – brut

Deze bijzondere elegante cava uit Penedès

(ligt aan de Middellandse Zee, ten Zuidoosten van Barcelona), wordt uitsluitend gemaakt met 2 druiven : Parellada en Xarel-lo.

Een langzame gisting zorgt voor een fijne en aanhoudende schuimvorming.

Stuivende frisse aroma’s van groene appel en citrus.

Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Aangename indrukken van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpe impressie.

Past uitstekend bij het aperitief of het voorgerecht.

Verfrissend en eetlustopwekkend, kan perfect lichte elegante voorgerechten aan.

Ideale inschenktemperatuur: 6 tot 8°C.

Cava Mont Marçal – Gran Cuvée – brut

Type Mousserende Wijnen
Land Spanje
Streek Pénédès
Druivensoort : Chardonnay, Macabeu, en Xarell-Lo

De betere Cava. Gemaakt van 20% Chardonnay en 2 klassieke cava-druiven. (de Chardonnay heeft 4 maanden op eikenvaten mogen rijpen).

Zacht, complex, elegant en droog.  De tweede gisting op fles van 27 maanden zorgt voor een subtiel sprankelende mousse. Deze Cava scoorde 87 punten in de gids van Robert Parker.

Gastronomie

Perfect als aperitief of als begeleider van licht wit vlees, verse visschotels of pasta’s.

Cava Mont Marçal – Reserva – brut

Type Mousserende Wijnen
Land Spanje
Streek Pénédès
Druivensoort : Chardonnay, Macabeu en Xarell-Lo

De klassieke Cava. Gemaakt van de Macabeo, Xarel-lo en 10% Chardonnay druiven. Zacht, rijk en elegant droog. De tweede gisting op de fles en 15 maanden rijping zorgen voor een subtiel sprankelende mousse.

Gastronomie

Perfect als aperitief of als begeleider van licht wit vlees, verse visschotels of pasta’s.